Het paard als coach 

Welkom bij Valetudo Coaching, waar paarden dienen als jouw gidsen naar zelfontdekking en groei. Paarden reageren altijd in het hier en nu, zonder oordeel, waardoor ze jouw ware zelf kunnen zien, zelfs de aspecten die nog onbewust zijn.

Ontdek je Innerlijke Kracht met Paarden

Paarden reageren altijd in het hier en nu, wat gebeurt er op dit moment en handelen daarnaar. Daardoor zijn ze objectief, zonder oordeel of vooroordeel, geen eigen agenda. Wel zijn paarden gevoelig voor wat niet in overeenstemming is doordat ze de kleinste signalen oppakken, ook signalen waar wij ons (nog) niet bewust van zijn. Voor een paard is dit een noodzaak als kudde- en prooidier.

Waarom kiezen voor Equine Assisted Coaching?

Paarden, als gevoelige wezens, begrijpen lichaamstaal en energie op een diep niveau. Ze onthullen onmiddellijk de kloof tussen wat je zegt en wat je voelt. Door hun reacties krijg je waardevolle inzichten in jezelf en ontdek je wat je nodig hebt om in balans te zijn.

 

Hoe werkt onze coaching? 

Onze sessies, gebaseerd op gelijkwaardigheid, bieden eerlijke begeleiding waarbij jij de antwoorden binnenin jezelf vindt. Samen met het paard voer je activiteiten uit die zijn afgestemd op jouw behoeften in het hier en nu. Of je nu een specifieke vraag hebt of gewoon wilt verkennen, onze activiteiten onthullen wat in het nu zichtbaar mag worden.

 

Ervaringsgericht & oplossingsgericht

Equine Assisted Coaching is een ervaringsgerichte benadering die al je zintuigen betrekt. Door interactie met het paard of de kudde krijg je niet alleen inzicht in jezelf, maar ook praktische tools om met dagelijkse uitdagingen in privé- of werkleven om te gaan. Ontdek je innerlijke kracht en kom dichter bij je authentieke zelf met onze unieke en transformerende coaching.

De coach omgeving bij Valetudo Coaching

Coach en paard werken samen met jou met als doel dat je jezelf (beter) leert kennen, je eigen mogelijkheden leert benutten en eventueel leert omgaan met beperkingen. Jouw ervaring en beleving staan centraal. Door middel van vragen begeleid ik jou om de antwoorden op jouw vragen in je zelf te vinden met behulp van de feedback die het paard daarbij geeft. Daarna heb je de mogelijkheid om direct de nieuwe inzichten en de door jouw bedachte oplossingen in de praktijk te oefenen. Het resultaat ervaar je door de feedback die het paard je wederom geeft. Het geeft je alle kans om te experimenteren met verschillende oplossingen op waar je tegen aan loopt of wat je wilt veranderen.

Voor wie en wanneer

Ben je klaar om jouw reis naar zelfontdekking te beginnen? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Samen kunnen we de weg naar persoonlijke groei en welzijn verkennen.

Ter info

Coachsessies vinden altijd plaats naast het paard en niet op het paard. Ervaring met paarden is niet nodig. Is een activiteit met het paard een stapje te ver, dan kunnen we ook prima met de kudde coachen aan het hek van de weide.